728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

DS, Alfa Romeo и Lancia ще разработват модели заедно

В момента Lancia продава само един модел и то само в Италия.

Оформянето на Stellantis като самостоятелен производител ще даде шанс на много марки за нов живот. Именно на това се надяват брандове като Lancia и Chrysler като по всичко личи, че италианците ще бъдат сред печелившите от сливането на FCA и PSA.

В момента Lancia продава само един модел и то само в Италия. Въпреки че и така успява да регистрира повече продажби от Alfa Romeo, марката ще получи достъп до технологии и платформи, което през последните две десетилетия не се случваше.

Пред авторитетното международно издание Automotive News продуктовият директор на DS – друг бранд на Stellantis, който влиза в графа „премиум“ – обясни, че DS, Lancia и Alfa Romeo ще разработват съвместно модели.

Идеята е сегашното поколение коли на трите марки да бъде „изтъркаляно“ още няколко години, а през 2024 година да видим първите съвместни плодове от работата им.

„Работим с нашите италиански колеги по специфични премиум модули, силови агрегати и функции, за да разграничим първокласните марки от основните марки“, коментира Марион Дейвид пред Automotive News по време на дебюта на DS 4.

Идеята е двете италиански и една френска марки да разполагат с технологии, които няма да се предлагат в масовите марки на Stellantis. Това означава, че припокриването между, да кажем, Opel и Lancia ще е минимално.

„Автомобилите, които вече са в процес на разработка, ще продължат и ще бъдат пуснати на пазара“, поясни Дейвид. „И след това, за следващото поколение, ние ще сме фокусирани върху постигането на полезни взаимодействия, които са причината за сливането.“

Всичко това звучи обнадеждаващо за Lancia. Не знаем какви са точните планове за марката, но спокойно можем да очакваме поне още един модел – най-вероятно малък кросоувър – да се присъедини към градския Ypsilon.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *