728 x 90

Lancia ще гони Mercedes в новия си 10-годишен стратегически план

Един модел за един пазар – марката Lancia определено не процъфтява, но това е на път да се промени само след няколко години. Планът за продажба на автомобили извън Италия от 2024 г. вече е налице, а сега шефът на Lancia Лука Наполитано е представил своя 10-годишен стратегически план на главния изпълнителен директор на Stellantis

Един модел за един пазар – марката Lancia определено не процъфтява, но това е на път да се промени само след няколко години. Планът за продажба на автомобили извън Италия от 2024 г. вече е налице, а сега шефът на Lancia Лука Наполитано е представил своя 10-годишен стратегически план на главния изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес, съобщава Automotive News Europe.

Като премиум автомобилен производител под марката Stellantis, Lancia ще се стреми към рентабилност, вместо към висок обем на продажби. Наполитано добавя, че екипът му вече работи по тази цел заедно с намирането на подходящия конкурентен бранд, който да се използва като отправна точка. Изглежда този еталон ще бъде Mercedes-Benz.

„Не искам да кажа, че искаме да се бием с Mercedes, това би било наивно, но това е пример за марката, към която гледаме“, каза Наполитано пред Automotive News Europe.

Въпреки че не е изрично споменато, изглежда, че претенциите на Lancia да се сравнява с Mercedes-Benz са съсредоточени върху електрификацията. Първоначалната цел е Европа, като Германия и Франция са в челните редици на офанзивата. „Нашата агресивна стратегия за електрификация и фокусът ни върху пазарните сегменти, които са много силни в Европа, ще ни помогнат“, обяснява Наполитано.

Стратегията на Наполитано включва цел да има 100 точки за продажба на Lancia в Европа в около 60 града. Тези магазини ще бъдат споделени с други премиум брандове на Stellantis. Италианската марка също се стреми да укрепи своите онлайн канали. „Целта ми е да направя възможно закупуването на кола само с три щраквания“, казва Наполитано пред изданието.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *