728 x 90

Само с един 10-годишен модел в една страна Lancia отново продава повече от Alfa Romeo

Lancia реализира 43 109 продажби от модела си Ypsilon, който получи поредното си обновление съвсем наскоро.

Lancia все още продължава да предлага само един модел и то само на един пазар – този в Италия. Въпреки изключително свитото си състояние, брандът отново успя да продаде повече коли, отколкото Alfa Romeo.

През 2020 година Alfa достави 36 526 коли в цяла Европа. Марката разполага с два модела и е представена в по-голяма част от пазарите на Стария континент.

От своя страна, Lancia реализира 43 109 продажби от модела си Ypsilon, който получи поредното си обновление съвсем наскоро. Това прави разлика от почти 7000 автомобила.

Само преди няколко дни стана ясно, че Lancia попада в групата на премиум производителите в семейството на Stellantis. Италианците ще разработват съвместно модели с Alfa Romeo и DS като първите от тях се очакват още през 2024 година.

Засега планът, както съобщава Automotive News, е и трите бранда да довършат започнатата работа върху нови модели. Когато това се случи, трите марки ще обединят сили и ще работят по ново поколение съвместни автомобили.

Прочети още:
Opel Crossland - производството достигна 500 000 бройки

Stellantis потвърди, че Alfa Romeo, Lancia и DS ще получат задвижващи агрегати и технологии, които няма да са достъпни в мейнстрийм брандовете на компанията. Отворен остава въпросът с Chrysler, който уж също трябва да попада към същата група марки.

Информацията изглежда доста обнадеждаваща за Lancia, тъй като марката най-накрая ще има достъп до нови технологии без да има нужда от инвестиции. С оглед на продажбите през 2020 година, потенциал за развитие определено има.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *