728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Lancia става премиум марка, дизайнер предложи нови модели

Надяваме се буквално до няколко седмици да научим повече за плановете на Lancia в близко и по-далечно бъдеще.

След официалното сформиране на Stellantis, новият производител, който ефективно се превръща в четвъртия по големина в автомобилната индустрия, обяви ролите, които отделните марки ще заемат. За радост на феновете, изглежда бъдеще за Lancia все пак има.

В официално съобщение до медиите, Stellantis разкри отговорниците за брандовете като ръководни кадри. Това не е чак толкова интересно, тъй като имената не са особено популярни.

Далеч по-важно изглежда, че Lancia попада в графа Premium. С други думи, намеренията на новия производител са Lancia да се продава като премиум бранд, който ще се позиционира над Opel и Peugeot.

На този ранен етап не можем да кажем какво точно означава това, тъй като и от самата компания не разкриват повече. Надяваме се буквално до няколко седмици да научим повече за плановете на Lancia в близко и по-далечно бъдеще.

Прочети още:
DS, Alfa Romeo и Lancia ще разработват модели заедно

Междувременно италианският дизайнер Андреа Бонаморе представи доста интересни виртуални разработки на нови модели Lancia. Колите му, които виждате в галерията, включват и наследници на модели от миналото, и изцяло нови представители.

На едно от заглавните изображения виждате Lancia Deymos HF, което е визията на Бонаморе за ново спортно купе от марката. Подобен дизайнерски език получават и седанът Thema GT, както и малки кросоувър Shelyak.

Със сигурност доста интересна изглежда и разработката за малка градска кола – най-вероятно с електрическо задвижване, носеща името Е112. Разбира се, има и виртуален наследник на легендата HF Integrale.

Припомняме, че в момента Lancia продава единствено модела Ypsilon и то само на италианския пазар.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget