728 x 90

Mercedes прави рокада в техническото си ръководство

  Джеймс Алисън отново става технически директор, Майк Елиът заема неговия пост Джеймс Алисън отново ще има активна роля в дизайнерския екип на Mercedes, след като резултатите на W14 провокираха ръководството на отбора да вземе спешни мерки за справяне с кризата. 55-годишният британец изпълняваше функциите на технически директор в Бракли до средата на 2021 г., когато

  Джеймс Алисън отново става технически директор, Майк Елиът заема неговия пост

  Джеймс Алисън отново ще има активна роля в дизайнерския екип на Mercedes, след като резултатите на W14 провокираха ръководството на отбора да вземе спешни мерки за справяне с кризата. 55-годишният британец изпълняваше функциите на технически директор в Бракли до средата на 2021 г., когато Тото Волф му предложи да стане главен технически ръководител, а Майк Елиът да поеме оперативните ангажименти за техническия екип.

  20 месеца след рокадата обаче Mercedes отново номинира Алисън за технически директор, тъй като профилът на Елиът не пасва на изискванията, която позицията изисква. Майк, който по думите на Тото Волф е „брилянтен научен ум“, ще поеме досегашните ангажименти на Алисън. Те включват ръководство на дългосрочните проекти на компанията.

  „Майк стигна до заключението, че начинът, по който подхожда към работата си, че уменията, които има, могат да се използват най-добре за развитието на организацията – техническите му умения, както и чисто човешките. По този начин той ще може да изгради една структура, която да е успешна дълги години занапред“, коментира Волф.

  Реорганизацията на техническия екип на Mercedes съвпада и с промяната на определени длъжностни характеристики. Въвеждането на ограничените бюджети е наложило главният дизайнер Джон Оуен да поеме допълнителни административни ангажименти, което налага включването и на досегашния му заместник Джакомо Тортора в процеса.

  „Джон остава главен дизайнер, а Джакомо вече е инженерен директор. Това означава, че Джон може да се концентрира върху специфични елементи по дизайна на автомобила, а Джакомо ще отговаря за дизайнерския офис и за организационното развитие“, обяснява още босът на Mercedes.

  Промяната в техническото ръководство на отбора от Бракли съвпада с предстоящите ъпгрейди на Mercedes W14 за Гран при на Азербайджан. 

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт