728 x 90

Lancia потвърди – чисто ново поколение Delta през 2026 г.!

Преди около три години италианската компания Automobili Amos възкреси Lancia Delta Integrale като съвременен „чист, аналогов и суров“ хечбек с прекомерно висока цена от 300 000 евро. Сега сме щастливи да научим, че самата фирма Lancia има сериозни планове за бъдещето на легендарния модел, който ще се върне като сериен модел през 2026 г. Не,

Преди около три години италианската компания Automobili Amos възкреси Lancia Delta Integrale като съвременен „чист, аналогов и суров“ хечбек с прекомерно висока цена от 300 000 евро. Сега сме щастливи да научим, че самата фирма Lancia има сериозни планове за бъдещето на легендарния модел, който ще се върне като сериен модел през 2026 г. Не, не се шегуваме.

И това не е само слух – Лука Наполитано, новият изпълнителен директор на Lancia, наскоро даде интервю на Corriere della Sera, цитирано от Motor1.com, потвърждавайки, че Delta ще бъде върнат към живот след около четири години. „Всеки иска Delta и тя не може да липсва в нашите планове. Тя ще се завърне и ще бъде истинска Delta: вълнуваща кола, манифест на напредъка и технологиите. И разбира се, тя ще бъде електрическа“, каза Наполитано пред италианеца публикация.

Засега подробностите са оскъдни, въпреки че звучи логично Lancia да използва съществуваща платформа от портфолиото на Stellantis за новата Delta. Най-вероятно това ще бъде еволюция на архитектурата, известна преди като eVMP в ерата на PSA, която ще се превърне в STLA Medium. Corriere della Sera предполага, че архитектурата ще позволя използването на батерии, осигуряващи пробег до 700 километра с едно зареждане.

Но преди пускането на Delta, Lancia най-накрая ще замени съществуващия Ypsilon с чисто ново поколение на модела. В момента градската кола е на 10 години и се предлага само в Италия. Наследникът на тази кола ще бъде пуснат през 2024 г. и ще бъде последният модел от Lancia, предлаган с двигател с вътрешно горене. От 2026 г. италианският автомобилен производител ще продава само чисто електрически превозни средства и ще се насочи към клиенти с по-висока средна възраст.

„Ще изграждаме автомобили с голямо чувство за отговорност към света, в който живеем, тъй като нашите клиенти искат чисто шофиране, а революцията към чисто електричество е в съответствие с нашата традиция на големи технологични иновации“, обясни Наполитано в интервюто. Съобщава се, че като част от плана Lancia ще се опита да атакува отново европейския автомобилен пазар, създавайки дилърска мрежа от нулата и ще си сътрудничи със съществуващите дилъри на Alfa Romeo и DS.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт