728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Възраждат и Renault 4 като електромобил?

Оригиналният Renault 4 беше автомобил с малки размери, но доста просторно купе с висок таван.

Само преди няколко седмици Renault обяви, че ще възроди модела си R5. Машината ще се появи като нов електромобил с ретро дизайн, но това няма да се случи преди 2022 година. Изглежда още един модел от миналото на французите може да се завърне под нова форма – Renault 4.

На фона на изказвания от BMW, че ретро дизайнът е за марки, които са изгубили посоката си, Renault обмисля възможността да възроди и Renault 4. Изданието Autocar се позовава на свои вътрешни източници, които твърдят, че Renault 4 ще се появи също през 2025 година.

Формулата ще е почти същата – компактни размери, електрическо задвижване и преобразен дизайн в духа на оригинала. Интересното е, че от самата марка вече потвърдиха „поне още един“ електромобил с ретро дизайн, което се припокрива с репортажа на британското издание.

Оригиналният Renault 4 беше автомобил с малки размери, но доста просторно купе с висок таван. Очаква се модерният аналог с електрическо задвижване да следва същата цялостна концепция.

Изображенията, които виждате в галерията тук, са дело на дизайнера Давид Обендорфер и представят именно модерна визия за Renault 4.

Renault вече обяви, че нито един от новите електромобили на марката няма да замести съществуващ модел. Така, Renault Zoe ще продължи да се продава заедно с Renault 5 и предполагаемия R4, въпреки относително еднаквите размери на трите.

Oт Renault не споделят много за възродения 5, който засега съществува само в концептуална форма. Все пак обещават, че „много, много хора ще могат да си го позволят“. Това най-вероятно е препратка към очакваната относително достъпна цена на модела, когато той стъпи на пазара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *