728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Официално: Renault 5 се завръща като електромобил!

Визуално откриваме много препратки към оригиналния Renault 5, който излезе извън производство през 1996 година, когато го наследи Clio.

По време на презентацията на новата си стратегия Renaulution, Renault обяви изненадващо завръщането на малкия автомобил 5 към живот. Градският хечбек ще бъде част от седемте нови електрически автомобила, които французите ще лансират до 2025 година.

Както става ясно, Renault 5 ще се завърне като малък градски електромобил. Засега не се знае много за неговите технологии, но фирмата разпространи снимки на прототип, който загатва за серийния модел.

Добрата новина е, че Renault използва думата прототип, а не коценпт. С други думи, това, което виждате на снимките тук, е до голяма степен дизайна на колата, която ще се качи на поточните линии.

Визуално откриваме много препратки към оригиналния Renault 5, който излезе извън производство през 1996 година, когато го наследи Clio. Отличителни компоненти като фаровете и стоповете, кактои наклона на задния капак връщат ретро духа в нова опаковка.

Oт Renault не споделят много за възродения 5, но все пак обещават, че „много, много хора ще могат да си го позволят“. Това най-вероятно е препратка към очакваната относително достъпна цена на модела, когато той стъпи на пазара.

Интересно е, че някои медии вече тиражираха слухове за възраждане и на Renault 4. От френската фирма обявиха, че възнамеряват да възродят легендарни имена от миналото си в прехода си към изцяло електрическа енергия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *