728 x 90

Mitsubishi Colt се завръща като едва променено Renault Clio

  Хечбекът с пет врати използва техниката на Renault Clio и ще се предлага и в хибридна версия. Новото Mitsubishi Colt също се произвежда от Renault. Няколко месеца след новия ASX японската марка Mitsubishi представя още една новост. Традиционното име Colt се възражда с малък автомобил с пет врати. На пътя обаче новото Mitsubishi Colt едва

  Хечбекът с пет врати използва техниката на Renault Clio и ще се предлага и в хибридна версия. Новото Mitsubishi Colt също се произвежда от Renault.

  Няколко месеца след новия ASX японската марка Mitsubishi представя още една новост. Традиционното име Colt се възражда с малък автомобил с пет врати. На пътя обаче новото Mitsubishi Colt едва ли ще привлече голямо внимание. Подобно на ASX, който е базиран на Captur, Colt е резултат от сътрудничеството с френския партньор Renault.

  Производство в Турция

  През есента на 2023 г. производството на новия Colt ще започне в Турция и той ще слиза от поточната линия заедно с Renault Clio. Тогава Clio ще получи фейслифт, който вече беше представен и е възприет от Colt.

  В предната си част моделът на Mitsubishi има нова радиаторна решетка с логото с три диаманта, хромирана лайстна и присвити LED фарове от двата ѝ края. Вертикалните елементи на дневните светлини присъстват при по-високите нива на оборудване.

  При поглед в профил само логото на марката върху капачките на джантите и – при хибридния модел – специалната емблема на предните врати показват, че имаме работа с второто Аз на Clio. В задната си част Colt носи голям надпис на марката. Над него е разположена камерата за заден ход. Това не е много издържано естетически и е направено по-добре при Renault. Там камерата е интегрирана в логото на марката, което се намира на това място. 

  Colt ще се предлага в пет цвята. Серийният е „arctic бяло“. Опционалните лакови покрития с металик са „onyx черно“, „royal синьо“, „volcanic сиво“ и „sunset червено“.

  Размерите на Mitsubishi Colt са същите като на Renault Clio. И двата автомобила са дълги 4053 мм, широки със страничните огледала 1998 мм и високи 1439 мм. Зад капака на багажника е разположено багажно отделение с обем до 391 литра. Прикачният товар от 900 килограма позволява да се теглят леки ремаркета.

  Два бензинови двигателя и един хибрид

  Предлагат се три двигателя. Базовият е трицилиндров бензинов атмосферен мотор с мощност 49 кВт/ 67 к.с. и механична петстепенна скоростна кутия. Той ускорява от място до 100 км/ч за 17,1 секунди, а максималната скорост е 160 км/ч.

  Същият силов агрегат, но добавено турбопълнене и шестстепенна механична трансмисия, генерира 67 кВт/ 91 к.с. От нула до сто той ускорява за 12,2 секунди, а при необходимост Colt може да развие с него до 180 км/ч.

  Върхов вариант е хибридният със системна мощност 105 кВт/ 143 к.с. Това задвижване също е познато от Renault Clio. В допълнение към 1,6-литровия бензинов двигател с мощност 69 кВт/ 94 к.с. хибридната задвижваща система включва два електромотора. По-големият е с мощност 36 кВт/ 49 к.с.; към него е добавен стартер-генератор с мощност 15 кВт (20 к.с.). Енергията идва от батерия с капацитет 1,2 кВтч, която се зарежда чрез рекуперация на енергия по време на движение.

  Бензинов двигател с атмосферно пълнене и два електромотора осигуряват системна мощност от 105 кВт/ 143 к.с.

  Многорежимната трансмисия осигурява две предавателни числа в електрически режим и четири за двигателя с вътрешно горене. Чрез различни зъбни двойки се предлагат общо 15 различни предавателни отношения. Colt Hybrid ускорява до 100 км/ч за 9,3 секунди, като устремът напред приключва при 180 км/ч.  

  При старта на пазара Mitsubishi Colt ще се предлага в четири линии на оборудване. Цените все още не са известни.  

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт