728 x 90

Renault Rafale: SUV-купе ще бъде новия връх в гамата на французите

  Името Rafale е вдъхновено от историята на Renault като производител на авиационни двигатели през 30-те години на миналия век Renault разкрива името на своя бъдещ флагман: купе-кросоувърът Rafale. Rafale допълва гамата на марката, задвижвана от хибридни двигатели E-Tech и изградена върху платформата CMF-CD. Следвайки 5-местния SUV Austral, новият RAFALE е следващият акцент на Renault и

  Името Rafale е вдъхновено от историята на Renault като производител на авиационни двигатели през 30-те години на миналия век

  Renault разкрива името на своя бъдещ флагман: купе-кросоувърът Rafale. Rafale допълва гамата на марката, задвижвана от хибридни двигатели E-Tech и изградена върху платформата CMF-CD. Следвайки 5-местния SUV Austral, новият RAFALE е следващият акцент на Renault и ще засили офанзивата на марката в D сегмент.

  Името е вдъхновено от прочутото минало на Renault във въздуха. Необходимо е завръщане назад във времето до началото на 20 век, за да се проследи връзката между Renault и авиацията. По това време Renault е пионер в производството на двигатели с вътрешно горене за автомобили, както и за влакове и самолети. През 1933 г. Renault поема Caudron, и създава Caudron-Renault. Всички самолети на марката са кръстени на известен вятър. Съответно, C460, едноместен състезателен самолет, проектиран да разбива рекорди, е преименуван на RAFALE през 1934 г.

  Renault се свързва отново с историята си и използва характеристиките на легендарния Caudron Rafales в нов автомобил от висок клас. Семантиката насочва към вятъра и улавя нещо в камуфлажен силует на модела, което незабавно предизвиква усещане за производителност, дързост, вълнение и отличителен характер.

  Световната премиера на новото Renault Rafale ще се състои на 54-ото Парижко авиошоу в Льо Бурже на 18 юни.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт