728 x 90

В България се появи супер рядкото Lamborghini Sian с цена от над 5 милиона лева

Един от най-редките автомобили, правени някога от Lamborghini, вече е на българска земя. Моделът Sian беше щракнат от папараците на Emotion on Wheels, докато е разтоварван от автовоз със софийски номера. Колата дебютира през 2019 година на изложението във Франкфурт. Разполага с 6.5-литров V12 мотор, който познаваме от всички версии на Aventador. Моторът няма турбо

Един от най-редките автомобили, правени някога от Lamborghini, вече е на българска земя. Моделът Sian беше щракнат от папараците на Emotion on Wheels, докато е разтоварван от автовоз със софийски номера.

Колата дебютира през 2019 година на изложението във Франкфурт. Разполага с 6.5-литров V12 мотор, който познаваме от всички версии на Aventador. Моторът няма турбо компресори, но се подпомага от малък електромотор, който е част от 48-волтова мека хибридна система. Благодарение на нея, мощността достига своя пик при 819 конски сили, което превръща Sian в най-мощния сериен продукт на италианската марка.

Прочети още:
Ferrari обяви сервизна акция за дефектни спирачки

Ускорението от място до 100 км/ч отнема точно 2.8 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 350 км/ч. Колата е по-бърза в доускорението в движение от досегашния първенец на марката, SVJ.

Lamborghini ще произведе само 63 бройки от модела, като всички те бяха разпродадени още преди премиерата преди две години и половина. Засега не е ясно кой е собственикът в България, но неофициално се твърди, че това е Ваньо Алексиев, шеф и собственик на една от най-големите спедиторски компания в България.

Припомняме, че преди време Алексиев пусна за продажба единственото Bugatti Chiron в България, за което се смята, че вече е продадено на по-висока цена от тази, платена при покупката.

Стартовата цена на Lamborghini Sian пък е близо пет милиона лева и то преди добавянето на екстри. Цената на конкретния екземпляр е неизвестна, но най-вероятно е по-висока.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *