728 x 90

Новата Skoda Fabia ще бъде голяма колкото VW Golf 4 и ще има 4-цил. мотор

Очаква се новата Fabia да се появи за първи път през пролетта на 2021 година.

Skoda продължава подготовката си за лансирането на следващото поколение Fabia. За модела беше загатнато още преди седмица, а сега чехите разпространиха и снимки на маскиран прототип.

От всички новини покрай автомобила значително се откроява фактът, че новата Fabia ще бъде доста по-голяма от своя предшественик. Бързо сравнение показва, че моделът ще бъде малко по-къс от Volkswagen Golf 4, но ще е по-широк и по-висок, отбелязва Motor1.com.

В комбинация с платформата MQB-A0, по-големите размери трябва да гарантират върхови резултатите в класа по отношение на пространство в кабината и големина на багажника.

Друга важна новина е завръщането на 4-цилиндровите двигатели. Fabia получава 1.5-литров TSI агрегат със 150 к.с., който ще се предлага само със 7-степенна автоматична скоростна кутия. Това ще бъде и най-мощната и бърза версия на модела, поне първоначално.

Изненадващо на този фон изглежда решението за продължаване на живота на атмосферния 1.0 MPI, който ще играе ролята на базов агрегат. При тази версия мощността ще бъде едва 68 к.с.

Две версии на турбинирания 1.0 TSI ще заемат междинна позиция в гамата от двигатели. Мощността ще бъде съответно 95 и 110 к.с. Дизелови мотори не се предвиждат, а в бъдеще може да видим и плъг-ин хибриден модел.

Очаква се новата Fabia да се появи за първи път през пролетта на 2021 година. Продажбите най-вероятно ще стратират още през лятото. Очакваме съвсем скоро повече официална информация, както и конкретна дата за дебюта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт