728 x 90

Загатнаха за новата Skoda Fabia

Новата Fabia най-накрая ще бъде базирана на вариация на платформата MQB на Volkswagen Group.

Skoda разпространи първо изображение от следващото поколение на модела си Fabia. Снимката не показва много, но все пак ни насочва какво да очакваме в общи линии.

Както стана известно още преди време, новата Fabia ще нарасне по отношение на външните и вътрешните си размери. За пореден път от компанията искат да позиционират свой представител най-високо в съответния сегмент що се отнася до пространството за пътници.

Новата Fabia най-накрая ще бъде базирана на вариация на платформата MQB на Volkswagen Group. Очаква се предлагането и на комби версия, но тя няма да се появи през 2022 година.

Дизеловите мотори почти със сигурност ще отпаднат от гамата на Fabia, съобщава Motor1.com. Основно ще се залага на малки турбо бензинови агрегати, а не е изключена появата и на хибрид под някаква форма.

Очаква се новата Fabia да се появи за първи път през пролетта на 2021 година като продажбите може би ще стратират още през лятото. Очакваме съвсем скоро повече официална информация, както и конкретна дата за дебюта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт