www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Skoda 935 има средно разположен 2.0-литров боксер и е произведена в една бройка

28.09.2020 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Angel Sergeev | 3235 прочитания
A+ | A-

Skoda отбелязва 85-тата годишнина на един от най-екстравагантните си проекти в историята. Става дума за модела 935, който се появява като прототип по време на изложението в Прага през 1935 година.

Формата на купето е доста обтекаема, като това спомага за коефициент на челно съпротивление от едва 0.37. Каросерията има четири врати и пространство за до пет пътника.

Задвижването е доста интересно. 2.0-литров боксерен мотор се намира пред задната ос, което дава на модела разположение със среден двигател. Агрегатът е боксерен и разполага с максимална мощност от 55 к.с.

Тягата се изпраща до задните колела посредством 4-степенна електромагнетична скоростна кутия от френската фирма Cotal. Трансмисията позволява полу-автоматична смяна на предавките.

Благодарение основно на аеродинамичната си форма, 935 Dynamic успява да достигне максимална скорост на движение от 130 км/ч, което е доста впечатляващо постижение в онези години.

Единствения екземпляр от модела е бил продаден на частен колекционер в края на 30-те години, но през 60-те Skoda си го откупува. След обстойна реставрация, машината се озовава в музея на фирмата в Млада Болеслав.Тагове: skodaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ