728 x 90

Юбилейната серия на Alfa Romeo вече се разпродаде!

  Лимитираната серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Giulia и Stelvio вече е изкупена Ограниченото издание Quadrifoglio 100° Anniversario на Alfa Romeo Giulia и Alfa Romeo Stelvio вече е изкупено от ценители и колекционери по целия свят. От лимитираната серия се произвеждат само по 100 ексклузивни екземпляра от двата модела, които отбелязват 100-годишния юбилей на легендарния символ

  Лимитираната серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Giulia и Stelvio вече е изкупена

  Ограниченото издание Quadrifoglio 100° Anniversario на Alfa Romeo Giulia и Alfa Romeo Stelvio вече е изкупено от ценители и колекционери по целия свят. От лимитираната серия се произвеждат само по 100 ексклузивни екземпляра от двата модела, които отбелязват 100-годишния юбилей на легендарния символ за върхова мощност и динамика Quadrifoglio. Автомобилите от лимитираната серия са първите представители на обновената гама Quadrifoglio и са според производителя са „манифест на глобалното присъствие на Alfa Romeo“. Специалните модели потеглят към   собственици от пет континента,  сбъднали мечтата си да притежават автомобили, въплъщаващи благородния италиански спортен дух.


  Бързото изчерпване на лимитираната серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Giulia и Stelvio потвърждава положителната тенденция в популярността на Alfa Romeo. Марката отбелязва голям ръст през първите пет месеца на годината, като продажбите само в Италия се увеличиха трикратно.

  Преди един век пилотът Уго Сивочи печели победата в рали Тарга Флорио на 15 април 1923 г. с версията Corsa на RL. Това е първият в историята автомобил Alfa Romeo, украсен със символа на късмета – зелената четирилистна детелина Quadrifoglio Verde. Оттогава Quadrifoglio се превръща в емблема на благородните спортни гени на марката и идентифицира най-мощните автомобили на Alfa Romeo – не само тези, които се състезават по пистите, но и най-бързите и ексклузивни шосейни модели.


  Юбилейната серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Giulia и Stelvio носи с гордост стогодишното историческо лого на марката, на което дизайнерите от Centro Stile Alfa Romeo са придали модерна интерпретация. Те са запазили неговата автентичност и елегантност и са го доразвили в цветово отношение. Логото напомня за славните автомобили на Alfa и спортните победи, които са част от нейното историческо наследство.


  Моделите Quadrifoglio 100° Anniversario се задвижват от турбодвигател 2.9 V6 с мощност 520 к.с. и разполагат с механичен самоблокиращ диференциал, който оптимизира предаването на въртящия момент и подобрява стабилността, динамиката и скоростта в завои. Характерни за лимитираната серия са новите златисти спирачни апарати, новата решетка и корпусите на огледалата с видим карбон. В интериора се открояват шевове в златист цвят и юбилейно лого на таблото. Воланът е облечен с кожа и алкантара с черни шевове и акценти от карбон. Giulia и Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario са резултат от 100-годишния стремеж на Alfa Romeo към техническо съвършенство на автомобили за състезания и за серийно производство. Те се отличават с уникално, директно и завладяващо изживяване при шофиране – качества, с които Alfa Romeo бързо печели сърцата на феновете.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт