728 x 90

Продава се Трабант с емблеми на BMW за 8500 лв.

  Трабант е източногерманска марка, запечатала се в съзнанието на социалистическа Европа като симпатичен спътник през годините, с компактни размери и култови почитатели. Разбира се, моделите на марката никога не са били от най-надеждните, нито пък от безпроблемните, но със своя чар и проста техника завладяха сърцата на хиляди клиенти. До ден днешен Трабант е култ.

  Трабант е източногерманска марка, запечатала се в съзнанието на социалистическа Европа като симпатичен спътник през годините, с компактни размери и култови почитатели. Разбира се, моделите на марката никога не са били от най-надеждните, нито пък от безпроблемните, но със своя чар и проста техника завладяха сърцата на хиляди клиенти. До ден днешен Трабант е култ. Затова и индивидулизирането на всеки модел според предпочитанията на собственика му е често срещано явление.

  На какво се натъкнахме у нас?

  За някой ексцентричен собственик у нас, притежанието на Трабант очевидно не е достатъчно престижно, което води и до сменянето на всички емблеми с такива на друга, много по-престижна немска марка, а именно BMW. Странно решение, което може би ще остане неразбрано от повечето странични наблюдатели. Предполагаме връзката с немската премиум марка обосновава и цената – 8500 лв. Сума, за която може да се купи и истинско BMW. Но пък този „Трабаварец“ носи със себе си носталгията по отминалите времена, комбинирана с привкуса на модерен лукс от BMW.

  Разбира се, емблемите не променят факта, че под капака тупти „могъщото“ сърце с обем 650 куб.см. и мощност от 26 к.с. Непроменен е интериорът, който носи типичното усещане за отминалата социиалистическа епоха – платнени седалки без странична опора, калъф на волана, самоделни греди на покрива, както и задължителния домашно изработен мокет за салона, направен от стар килим. Комби версията на модела 601s предлага повече пространство за товарене, което допълнително е увеличено при този екземпляр с външно монтиран багажник на тавана.

  Към момента на публикуване, обявата е публикувана с цена от 8500 лева. Любопитно е, че тази обява седи на сайта mobile.bg от вече 5 години като през това времето цената е търпяла множество промени. Започнала на 10000, преминала през пик от 11500, а до скоро е можело да притежавате тази „находка“ за 7500 лева.

  Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт