728 x 90

Stellantis отчита нови финансови рекорди през първата половина на 2023 г.

  „Изключителното ни представяне през първата половина на тази година подкрепя дългосрочната ни целеустременост за реализирането на стратегическия план Dare Forward 2030″ – отбелязва главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес. – „Необходимо е да обединим усилия и да мислим отвъд границите, за да започнем нашата трансформация, като същевременно отговаряме на външните предизвикателства. Благодарен съм на

  „Изключителното ни представяне през първата половина на тази година подкрепя дългосрочната ни целеустременост за реализирането на стратегическия план Dare Forward 2030″ – отбелязва главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес. – „Необходимо е да обединим усилия и да мислим отвъд границите, за да започнем нашата трансформация, като същевременно отговаряме на външните предизвикателства. Благодарен съм на всеки един служител и съм горд, че екипите работят в много измерения, което допринася за добрата ни позиция за остатъка от 2023 г.”

  Stellantis N.V. продължава да предоставя стойност в множество измерения, отбелязвайки силен растеж и поставяйки нови рекорди в нетните приходи, коригирания оперативен приход и нетната печалба, докато предлага рентабилен продуктов микс, ориентиран към електрификацията и софтуерно напредничавите превозни средства при своите 14 емблематични марки. Въпреки предизвикателствата в бизнес средата Stellantis успешно изпълнява стратегическия си план Dare Forward 2030 чрез ефективен и целенасочен фокус върху три основни стълба

  Грижа

  Stellantis е на път да изпълни амбициозния си ангажимент да достигне въглеродна неутралност до 2038 г. Стратегията за намаляване на въглеродните емисии включва програма за трансформация на работното място, започвайки с три исторически обекта: Поаси във Франция, Рюселсхайм в Германия и Мирафиори в Италия. Компанията продължава да изгражда и значими стратегически партньорства, сред които са придобиването на 33,3% дял в Symbio, лидер в мобилността с нулеви емисии, базирана на водород, и създаването на съвместно предприятие с Galloo за рециклирането на излезлите от употреба превозни средства.

  Технология

  Електрификацията на продуктовата гама на компанията продължава да резонира с глобалните продажби на годишна база на BEV с 24% до около 169 хил. единици и на LEV съответно с 28% на годишна база до около 315 хил. единици. По този начин Stellantis се нарежда на трето място в продажбите на BEV в ЕС30 и на второ място – в реализацията на LEV превозни средства на американския пазар. В момента компанията предлага 25 електрически модела с батерии, а още 23 ще бъдат пуснати на пазара през 2024 г. Stellantis навлиза и в нова ера на електрифицирани продукти с глобалната платформа STLA Medium за електрически превозни cредства в C- и D-сегмента, която осигурява най-добрата в класа енергийна ефективност, максимален пробег с едно зареждане, вградена мощност и време за презареждане. В допълнение към откриването на гигафабриката ACC във Франция, Stellantis планира да изгради втора – StarPlus Energy, в САЩ заедно със Samsung SDI. Stellantis Ventures реализира 11 ключови инвестиции от основаването си през март 2022 г., включително в революционна технология за литиево-серни EV батерии от Lyten Inc., без използване на никел, кобалт или манган.

  Стойност

  Stellantis обяви нова, рационализирана структура за финансови и лизингови услуги в Европа, опростявайки и подобрявайки своя мултибрандов капацитет с новите организации Stellantis Financial Services и Leasys. Компанията също така засили дейността си в САЩ с вземания на приблизително 4 млрд. евро към края на първото полугодие на 2023 г., като цели да достигнат до 9 млрд. евро до края на 2024 г.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт