www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Константин Маршавелов грабна победата на Писта София

21.09.2020 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Angel Sergeev | 5062 прочитания
A+ | A-

Хиляди зрители преживяха магията на тазгодишното издание на “Писта София”, II кръг от Националния шампионат по „Затворен маршрут”. Високите скорости в четирите състезателни серии МАКСИ, ТУРИНГ, СПОРТ и ЛАДА нагорещиха емоциите в неделния ден за радост на многобройните фенове на автомобилния спорт.

Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг тийм с Мицубиши спечели серия МАКСИ. Шампионът за 2019-та година преодоля технически проблем в тренировката,  стартира от първата позиция и не изпусна лидерството до края на състезанието. Изключително оспорвана беше битката за второто място на подиума в серията. Там опитът и майсторството дадоха предимство на Илия Царски, който атрактивно изпревари третия Камен Василев.

“Красивите моменти на пистата са за публиката и зрителите, които дойдоха да ни подкрепят. Не може да караме само за време, трябва да има и забавление,” сподели развълнуваният Маршавелов след награждаването.

Кольо Карастоянов с Хонда Сивик грабна победата в серия ТУРИНГ, следван от Александър Димитров и Борислав Петров.

“Ако има шестколесни машини, пак ще бъда шампион”, заяви Карастоянов след като вдигна купата. 

В серията с най-много участници - СПОРТ победата заслужи Йордан Методиев. Втори финишира Александър Димитров - Пръчката, а трети - Деян Куманов.

“Състезанието премина добре за мен. Възползвах се от грешката на Антов, поведох и така до края. С една дума  изживяването на Писта София за мен беше прекрасно”, коментира Методиев след награждаването.

Най-драматично беше състезанието в серия ЛАДА. Четири автомобила отпаднаха в първите обиколки, заради технически проблеми. Най-бързият - Веселин Николаев пък беше дисквалифициран, заради нерегламентирано изпреварване. Така с шампионската купа в серията си тръгна Евгени Семерджиев, а втори и трети на почетната стълбичка се качиха съответно Светослав Захов и Иван Лишев.

Първи при отборите станаха пилотите на КА-2 Рейсинг тийм, следвани от АСК Стара Загора и GREEN FOX MOTORSPORT.

Георги Ванков от гр. Габрово пък спечели третото издание на кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“.Тагове: писта софияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ