www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

БГ ревю от 1972 г.: Москвич 426 е подходящ за "хора, които живеят на село"

25.08.2020 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Angel Sergeev | 6052 прочитания
A+ | A-

В AUTOCLUB стартираме нова мини рубрика, която ще хвърля поглед към автомобилната литература в България от близкото и по-далечно минало. В първия материал от поредицата ще ви запознаем с ревю на автомобил Москвич 426 от 1972 г. Оригинално то е публикувано в книгата "Автомобилът - днес и утре" от Е.Димитров, издадена от държавно издателство "Техника".

Публикуваме текста без редакторска намеса:

 

"МОСКВИЧ 426

Москвич 426 е модификация на основния модел 408 във вариант комби. Отзад е монтирана пета врата и с това е станал подходящ за превоз не само на пътници, но и на леки и обемисти товари. Задната врата е от две половини (нагоре и надолу). Това позволява да се превозват и дълги товари. Автомобилът е практичен и за далечен туризъм, като освен шофьора и един пътник може да превозва и 250 кг товар. При пет души товарът не бива да превишава 100 кг.

С основния модел различия има в следата на предните и на задните колела. При Москвич 426 те са 1247 и 1237 мм. Освен това окачването е усилено, а гумите са с размер 6,40х13.

Максималната скорост е 115 км в час.

Москвич 426 (комби) е много подходяща конструкция за хора, които живеят на село. Той им дава възможност да си решават въпроса за превоза на вещи, необходими за домакинството, които те купуват от града."Тагове: москвичНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ