www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Drivey е невидимият помощник, който ще ви "разкаже" най-важното за вашата кола в реално време

30.07.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 8988 прочитания
A+ | A-

Drivey е невидимият помощник, който ще ви "разкаже" най-важното за вашата кола в реално време

Свикнали сме да бъдем бомбардирани с информация в реално време на практика постоянно - от компютъра, от телефона, че дори и от смарт часовника. Колите ни стават все по-умни, вече могат да комуникират помежду си, но ние все още се ограничаваме с данните, които инструментното табло ни предлага - разход на гориво, външна температура, оставащи километри до крайната дестинация и други подобни. Но истината е, че един модерен автомобил разполага с много повече информация, която обаче “не иска” да сподели с вас.

Тук на помощ идва устройството Drivey. Модерна джаджа, която се връзва през OBDII буксата на автомобила ви и “разкрива” допълнителна информация, с която в противен случай не разполагате. Drivey изпраща събраната статистика директно на мобилния ви телефон посредством специално приложение. Връзката между софтуера и хардуера е бърза и лесна, благодарение на вградената в устройството SIM-карта. Услугата се предлага от Теленор, но добрата новина за всички потребители е, че не е необходимо задължително да разполагате с карта на телекомуникационния оператор, за да се включите.Drivey е невидимият помощник, който ще ви "разкаже" най-важното за вашата кола в реално време

Такъв бе и нашият случай, но това по никакъв начин не възпрепятства бързата връзка между мобилното приложение и автомобила ни, в случая - Ford Mondeo от 2017 година. Още на първо четене Drivey ни “разказа” за актуалното състояние на машината - колко е загряла, какво напрежение държи акумулаторът и в какви обороти се държи двигателят. Но истинските качества на устройството се крият по-дълбоко.

Като по-функционален за потребителите отчитаме факта, че Drivey може да натрупва статистика за отделните ви пътувания - били те кратки или дълги - и да обобщава информацията от тях по отношение на разход на гориво, измината дистанция, средна скорост и т.н. За нас, като автомобилни специалисти и фенове, още по-интересна е възможността за бърза проверка на отделните системи по автомобила - например, Drivey ни каза, че има нарушена връзка между главния компютър на автомобила ни и модула на шофьорската седалка. Проверихме набързо, една от буксите под седалката се беше разхлабила.


Drivey е невидимият помощник, който ще ви "разкаже" най-важното за вашата кола в реално време

Това не е всичко. Drivey може да играе ролята и на учител по икономично и безопасно шофиране. На мобилното приложение ще получавате известие, когато ускорявате твърде рязко или пък сменяте лентите на движение твърде агресивно. Ако пък често се унасяте и превишавате скоростта, джаджата ще ви напомня колко пъти сте нарушили закона в рамките на едно пътуване. Така де, приемете го като един невидим инструктор по шофиране.

Звучи доста интересно и полезно, нали? Най-добрата новина е, че всичко това е достъпно - месечен абонамент за базовия пакет на Drivey струва 9,99 лева, а срещу 19,99 лева месечно ще получите и допълнителни 15 000 MB интернет, който можете да разпръсквате до мобилни устройства в автомобила.


Drivey е невидимият помощник, който ще ви "разкаже" най-важното за вашата кола в реално време

Тагове: устройство

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ