www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW M3 (E30) е твърде скъпо? План Б - BMW 316 Touring с 470 к.с. на колелата (видео)

03.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Angel Sergeev | 9857 прочитания
A+ | A-

Поколение Е30 на BMW Серия 3 остава в сърцата на автомобилните фенове като може би най-добрата машина за шофиране на баварската фирма. Благодарение на нестихващия интерес към Е30, цените на топ версията М3 се покачват буквално с всеки изминал ден.

Ако наистина искате подобна кола, но сумите ви се виждат твърде високи, то винаги има и план Б. Тунинг фирмата Castro Motorsports от Лос Анджелис преработва по-обикновени Е30 в брутални зверове.

Ето и нагледния пример - това червено комби започва живота си като скучен 316i Touring, но получава пълна преработка под капака, при окачването и външния вид.

Трансплантацията на двигателя включва поставянето на 6-цилиндров S54 мотор, който е напомпан до 470 к.с. измерени на колелата. Окачването е микс от много модели на BMW, но впечатление прави преминаването на 5-болтови главини, които позволяват монтаж на по-големи спирачки от М3 (Е36). Скоростната кутия е 6-степенна ръчка с относително къси предавателни числа.

Интериорът е в почти оригинален вид, но колата все пак получава климатик като екстра, която липсва от завода. Интересното е, че прозорците на всички четири врати все още се отварят ръчно.
Тагове: E30Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ