www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Формула 1: ГП на Бахрейн ще бъде без публика

10.03.2020 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Jordan Lukanov | 1465 прочитания
A+ | A-

Формула 1: ГП на Бахрейн ще бъде без публика

Световният шампионат на Формула 1 за 2020 г. едва не се лиши от още един етап. Заради глобалното разпространение на коронавируса беше решено да не се отменя Гран при на Бахрейн, но то състезанието ще се проведе без публика. Такова нещо в историята на Формула 1 се случва за пръв път.

Към този момент в Бахрейн вече са потвърдени стотина случаи на заразяване с коронавирус. При това в съседен Иран болните са повече от 6500 човека. Затова беше решено да не се излагат зрителите на излишна опасност.

В официалното изявление на организаторите се казва, че след консултация с международните партньори и работната група на Кралството по здравеопазването, с отчитане на глобалното нашествие на COVID-19, беше решено да се проведе Гран при на Бахрейн без зрители - всички гонки в него ще се минат по разписание, но те ще може да бъдат видяни само по телевизора.

По-рано организаторите на ГП на Бахрейн във Ф1, във връзка с коронавируса, решиха да се ограничи продажбата на билети. Сега ще им се наложи да върнат парите на зрителите. Ще припомним, че разпространението на болестта доведе до отлагането на ГП на Китай 2020, като засега така и не е ясно, къде и кога то ще се състои.


Формула 1: ГП на Бахрейн ще бъде без публика

Тагове: Формула 1ГП наБахрейнбезпублика

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ