www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Потвърдиха официално електрически концепт от Dacia за Женева

19.02.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 2001 прочитания
A+ | A-

Dacia ще представи концептуална разработка за изцяло електрически автомобил по време на изложението в Женева през следващия месец. 

Машината ще загатва за това как ще изглежда бъдещият сериен EV представител на румънците, който най-вероятно ще се базира на предходното поколение електрически технологии от Renault.

За жалост, от фирмата не разпространяват тийзър изображение, което да ни насочи какво да очакваме, но знаем със сигурност, че става дума за малка градска кола.

Oт предварителната информация за модела знаем, че той ще се появи в серийна форма на пазара през 2021 или 2022 година. Проектът носи името Dacia Urban City Car.

Най-логичното предположение за това какво ще представлява колата е ребрандирана и адаптирана за европейския пазар версия на EV-то за Китай City K-ZE.

Maлката машина с нулеви локални емисии може да се похвали с мощност от 44 к.с. и максимален пробег с едно зареждане от около 270 километра, но измерено по стария стандарт NEDC.

Можем да очакваме подобрена версия на този автомобил с логото на Dacia и по-висока цена от сегашните 61 800 юана, които се равняват на 8160 евро по сегашните обменни курсове.Тагове: daciaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ