www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen ID Space Vizzion предшества електрическото комби на бъдещето

20.11.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 3580 прочитания
A+ | A-

Най-новият концептуален електрически автомобил на Volkswagen носи името ID Space Vizzion и загатва за задаващ се сериен комби модел на немците, задвижван само от електрическа енергия.

Семейното возило използва 82-кВтч батерия, която трябва да му осигури пробег с едно зареждане в рамките на около 550 километра, измерено по европейския цикъл WLTP.

Концептът се базира на платформата MEB и разполага с електромотор на задната ос, който генерира мощност от 275 к.с. VW пояснява, че се предвижда и двумоторна версия с още двигател за предните колела, което ще гарантира 4х4 задвижване и мощност от 355 к.с.

Интересно инженерно и дизайнерско решение е липсата на външни дръжки на вратите. Вместо това, при зоната им е деликатно осветена и при докосване с пръст вратите се отварят. Съмняваме се, че това решение ще намери място и в серийния продукт.

Засега нямаме точни данни кога точно ще видим модел за пазара, базиран на ID Space Vizzion, но немците коментират, че такъв се обмисля както за Европа, така и за Северна Америка.Тагове: id.3Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "