www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

IX ACT Фестивал за свободен театър до 23 октомври в ДНК

16.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1138 прочитания
A+ | A-

IX ACT Фестивал за свободен театър до 23 октомври в ДНК

Най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма със специални събития, дискусии, уъркшопи и гости очаква публиката на деветото издание на АСТ Фестивал за свободен театър. Тазгодишното издание е под надслов „ВСЕ ПО-ТОПЛО“ и акцентира върху все по-топлото време и все по-топлото в опитите на артистите да открият теми и сценичен изказ.

В ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс и Театър Азарян, фестивалът ще се проведе от 19 до 23 октомври. Първият спектакъл, който зрителите могат да видят е на 19 октомври от 19:00 часа в ДНК и идва директно от Германия, носейки заглавието „ИБСЕН: Призраци”.

Един спектакъл едновременно за умирането и безсмъртието, който засяга темата за това дали имаме човешко право сами да определим смъртта си. В главните роли ще видим театралния колектив „Маркус и Маркус” – Маркус Шефер и Маркус Венцел.

„Животът е сън“ е предложението ни за 20 октомври от 19:45 часа в Театър Азарян. Една мрачна приказка, която противопоставя безгрижието на детските игри на политическите игри и манипулации. В една мутирала, радиоактивна реалност се ражда едно същество и бива изоставено само – но какво е то – затворник, принц? Как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?

На 21 октомври от 19:00 и 20:00 часа ви очаква френският спектакъл „Н“. „H” е триизмерна скулптура в пространството и времето, дегизирана като интимно аудиовизуално представление. Д’Аселер и Вигру следват своето проучване на виртуализацията на физическия свят и създават завладяващо и хипнотично изживяване. С помощта на видеопрожекция, „H“ поставя под въпрос възприятието на зрителя и създава илюзията за реално физическо присъствие. Кога и как образът става реалност?

Програмата продължава с българския спектакъл „Hating machine“ на 22 октомври от 20:00 часа. Пърформансът на Марион Дърова направи своята премиера през април отново в ДНК. „Hating machine“ ни казва, че да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. „Машината за омраза“ работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене. Така омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения. Омразата носи неизчерпаема самогенерираща се енергия, а въпросът, който спектакълът задава е „ще се включиш ли към световния двигател?“.

Последен в програмата на АСТ Фестивал за свободен театър е хореографският концерт „SIX LOVE SONGS“ на Жана Пенчева, който ще можете да гледате на 23 октомври от 20:00 часа в ДНК. Проектът е резултат от сътрудничеството между музика и танц, провокирано от идеята, как може да се визуализира провалената любов.

Същият ден, но в Театър Азарян от 18:30 часа ви очаква спектакълът „Цикадите“. Сюжетът е своеобразна машина на времето, пренасяща зрителя от едно място на друго. Това е историята на мъж и жена, обвързани в продължение на много прераждания. По време на срещата им в междинно пространство – между живота и смъртта – тяхното общо минало оживява. Пиесата поставя въпроса дали настъпва време за промяна, щом естеството на любовта се промени.


Тагове: ACTфестивалсвободентеатърДНКНДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ