www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren запазва пилотите си за 2020 година

10.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1766 прочитания
A+ | A-

Напълно очаквано тимът във Формула 1 McLaren обяви, че ще задържи и двамата си пилоти за следващия сезон в световния шампионат – Карлос Сайнц и Ландо Норис.

„Успешното представяне на Карлос и Ландо е част от прогреса, който постигна този сезон McLaren – заяви новият шеф на тима Андреас Зайдъл. – С тяхна помощ развиваме MCL34 и работим по колата ни за догодина MCL35. Опитът на Сайнц и скоростта на Норис са важни за нас, така че изборът ни беше лесен.”

Зайдъл и големият шеф на McLaren Зак Браун отхвърлиха слуховете за завръщане на Фернандо Алонсо във Формула 1 и обявиха, че са изключително доволни от настоящите пилоти на тима.

След първите 9 старта този сезон пилотите на McLaren са събрали 52 точки, а британският тим е основен фаворит за 4-ото място при конструкторите, веднага след Mercedes, Ferrari и Red Bull.

Зайдъл обаче не пожела да коментира слуховете, че за догодина McLaren може да смени Williams като клиент на Mercedes, а тимът на сър Франк отново да получава мотори от Renault. Ако това се случи, шансовете на McLaren да се върне в челото по-бързо ще станат още по-големи.

„Решихме да потвърдим пилотите си за догодина толкова рано, 12 старта преди края на сезона, за да избегнем всякакви спекулации – допълни Зак Брун. – McLaren е поел курс към завръщане в челото, а Карлос и Ландо показаха, че поставят интересите на тима пред своите, което е много важно за нас и го оценяваме.”Тагове: формула 1макларънландо норискарлос сайнцmclarenсезон 2020зак браунандреас зайдълНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ