www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Германия: Заводът на VW ще е в Турция

24.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4068 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Новият автомобилен завод на гиганта Volkswagen в Източна Европа ще е в Турция, а не в България, въпреки че все още няма окончателно решение, но шансовете да има промяна са много малки, съобщи германският икономически вестник Handelsblatt.

Изданието анализира различните причини, довели до този избор, като още в началото заради високите заплати са отпаднали Унгария и Полша, а накрая са останали Турция и България, които изпревариха Румъния и Сърбия.

Какви са предимствата на Турция? На първо място готовността на турското правителство да участва заедно с VW Group в инвестицията, като се предполага, че новият завод ще е близо до Измир. Очаква се, че общата инвестиция ще е около 1,3 милиарда евро, като сериозна, но все още неизвестна част от тези пари, ще бъдат платени от Турция.

В същото време вестникът прави уговорката, че преговорите с правителствата на Турция и България, а сред силните страни на страната ни е членството в ЕС, което дава „определена правна сигурност”, според източник от компанията.

Преди дни главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс потвърди, че вървят преговори с Турция и Германия, като използва за това среща на топ мениджмънта на гиганта.Тагове: фолксвагенпроизводствотурциязаводшкодаskodaбългарияхерберт дийсОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "