www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW: Пазарът предпочита Х7 пред М1

19.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3425 прочитания
A+ | A-

Новата 1-а серия на BMW е много по-различна в сравнение с предишното поколение на модела – изградена е от нулата и използва платформа с предно предаване, която споделя с Mini. Най-мощната версия на новата 1-а серия е M135i xDrive с 2-литров турбо мотор с мощност 302 конски сили и 450 Nm максимален въртящ момент. Най-вероятно този вариант ще остане на върха на моделното семейство на 1-ата серия, тъй като BMW няма планове за пълноценен М1.

Тази разкри пред списание AutoExpress Карстен Прийс, който отговаря за развитието на М-моделите на BMW. Той обясни, че бъдещите М-модели трябва да са подходящи за глобалния пазар, а компактните хотхеч модели не се вписват в тази рецепта.

Естествено, M2 Coupe не е застрашен, както и М3 и М5, все пак това са основните модели на BMW M, но пък е почти сигурно, че новите попълнения в тази гама ще дойдат от Х-моделите, включително и новият Х7. Точно превръщането на Х7 в М-модел ще донесе много повече икономически ползи от създаването и лансирането на М1, поне такива са прогнозите на Прийс.

„Наскоро разговарях с наш клиент от Щатите – разказа той. – Попитах го как вижда Х7 като размери, защото за европейците, той е огромен модел. „Напълно нормален”, беше отговорът на американеца. Това показва, че преценката винаги зависи от перспективата от която гледаш към нещата”, допълни Прийс.Тагове: бмвбмв х7бмв м1bmwbmw x7bmw m2хотхеч модели спортни модели x моделиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ