www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Асоциация с акция срещу шофирането след употреба на алкохол

03.06.2019 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 3716 прочитания
A+ | A-

Асоциация с акция срещу шофирането след употреба на алкохол

Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол в България (спиритсБЪЛГАРИЯ) стартира кампания, посветена на отговорното шофиране по време на абитуриентските балове. Всички знаем и сме били свидетели на неразумно управление на автомобил в края на всяка учебна година и забавления в нощни клубове и дискотеки, последвани от лекомислено сядане зад волана след едно или повече питиета.

В тази връзка спиритсБЪЛГАРИЯ си поставя за цел „да стресне“ празнуващите със сметка от 15 674 лв., която те определено не биха искали, а и най-вероятно не биха могли да платят. Тя е изчислена от експертен екип, който калкулира колко би струвало едно ПТП, в което участие е взел водач, употребил алкохол.

Най-важното перо в печатния материал, наподобяващ досущ касов бон, е човешкият живот, който е безценен. В описаните и остойностени разноски фигурират разходи за щети по автомобила, увреждане на пътна инфраструктура, престой в болница и лечение, рехабилитация, глоба от КАТ и съдебни разноски.

Програмата представлява впечатляващ опит за активна и ефективна превенция на шофирането след употреба на алкохолни напитки и свидетелства за сериозния социален ангажимент, поет от спиритсБЪЛГАРИЯ. Тя ще бъде проведена в някои от най-посещаваните заведения в София, а през м. юни ще бъде разпространена и в други градове в цялата страна. Активацията цели да напомни на водачите на превозни средства, че сметката за грешно взето решение не е по джоба на никой млад човек, но изборът е в техните ръце, а алтернатива на шофирането в нетрезво състояние винаги има.


Асоциация с акция срещу шофирането след употреба на алкохолАсоциация с акция срещу шофирането след употреба на алкохолАсоциация с акция срещу шофирането след употреба на алкохолАсоциация с акция срещу шофирането след употреба на алкохол

Тагове: АсоциациябезопасностакцияшофиранеупотребаалкохолНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ