www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari спешно подобрява колата си за Баку

23.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1367 прочитания
A+ | A-

В началото на седмицата Себастиан Фетел прогнозира, че предстоят решителни седмици за подобрение на представянето на автомобила на Ferrari във Формула 1 – SF90. Този уикенд е Гран при на Азербайджан в Баку, а две седмици по-късно идва състезанието в Барселона на пистата, където преди началото на сезона бяха зимните тестове и където SF90 се представи изключително силно.

В първите три старта за годината обаче Mercedes записа три двойни победи, а пилотите на Скудерията успяха да вземат само две трети места и единствено в Бахрейн Ferrari имаше решително предимство пред световните шампиони.

Сега прогнозата на Фетел се потвърждава и от италианския журналист Лео Турини, който е известен с това, че разполага с най-надеждната и проверена информация, идваща от Маранело.

Според него, още в Баку ще видим сериозни подобрения по колата на Ferrari, като става въпрос за пакет промени, които първоначално са били предвидени за Гран при на Испания – състезанието, в което обикновено голяма част от тимовете представят новите части и компоненти.

„Говоря си с част от екипа, който отговаря за решаването на проблемите, които демонстрира SF90 от началото на годината – написа в блога си Турини. – Помолих ги да дадат оценка по 10-балната система на вероятността проблемите на колата бъдат решени и всички те ми отговориха с 10. Дали блъфират? Надявам се, че не.

„Пришпорването на промените и подобренията по колата за Баку може да даде добър резултат, но това никога не е особено правилна тактика. Все пак, в Маранело не могат да си позволят да губят повече време и да изостават зад Mercedes в битката за титлата.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ