www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Трима БГ ученици на финалите за "Young Car Mechanic" в Полша

13.04.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: Jordan Lukanov | 1902 прочитания
A+ | A-

Трима БГ ученици на финалите за "Young Car Mechanic" в Полша

Три дни битка и остра конкуренция определиха победителите в националното състезание за „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2019. До този етап от надпреварата стигнаха 28 ученици от 7 отбора – победители в регионалните шампионати на професионалните технически гимназии.

Оспорваната надпревара завърши със старта за „Най-добър водач на МПС“ в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София. Специален гост на състезанието бе осемкратният рали шампион Димитър Илиев, който помагаше със съвети и напътстваше младите шофьори как най-ефикасно да преминат фигурите на полигона.

В комплексното отборно класиране победител е отборът на Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра. Второ и трето място заеха отборите на Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София и Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София.

В категорията „Най-добър млад водач на МПС“ първите три места спечелиха отборите на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра, Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч и Техническата професионална гимназия „Стамен Панчев” в Ботевград.

В индивидуалното класиране най-бърз бе Теннур Джевдет Даул от Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра, следван от Иван Бисеров Иванов от Техническата професионална гимназия „Стамен Панчев” в Ботевград и Мариян Петров Благоев от Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София.

Отборната титла за „Най-добър млад автомонтьор“ грабнаха учениците от ПГТМ „Макгахан“ София, с ръководител Емил Алексиев. Втори стана отборът на Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София с ръководител инж. Божидар Божиков. Трети се класираха учениците от Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра с ръководител инж. Пламен Петров.

Първото място в индивидуалната надпревара извоюва Кристиан Георгиев Александров от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София, а Николай Симеонов Петаларев от Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“ в Пловдив и Ерен Гюнай Осман от Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра се наредиха съответно на второ и трето място.

Водещ на церемонията по награждаването беше дългогодишният коментатор на състезанията от Формула 1 Момчил Манчев. Победителите получиха грамоти и подаръци от Министерството на образованието и науката, Интер Карс, Bosch, Techno Vector Group, Schaeffler и Q-Service. ЗК „Лев Инс’’ също подкрепи инициативата, предоставяйки награден фонд за тримата победители в индивидуалното управление на МПС.

Директорът на сектор „Автоасистънс’’ Красимир Димитров награди учениците, като продължение на кампанията ‘’S.O.S. - Спаси дете”, която има за цел да насърчава младите и бъдещи шофьори за безопасно и отговорно шофиране. Тримата млади механици с най-високи индивидуални резултати, които ще представят страната ни на международното състезание „Young Car Mechanic“ от 24-ти до 26 май в Полша, са Николай Симеонов Петаларев от ПГМТ „Цветан Лазаров“ в Пловдив, Ерен Гюнай Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“ в Силистра и Кристиян Георгиев Александров от ПГТЕ „Хенри Форд“ в София.

Общата награда за първите трима финалисти на международния формата e 25 000 евро, а всички участници ще посетят фабриката на „Elring“ – един от най-големите производители на автомобилни компоненти и музея и фабриката на Мерцедес в Щутгарт, Германия. Чавдар Здравков, представител на Министерството на образованието и науката, присъди на Интер Карс България почетна грамота за подкрепата, която компанията оказва на младите механици.


Трима БГ ученици на финалите за "Young Car Mechanic" в ПолшаТрима БГ ученици на финалите за "Young Car Mechanic" в ПолшаТрима БГ ученици на финалите за "Young Car Mechanic" в ПолшаТрима БГ ученици на финалите за "Young Car Mechanic" в Полша

Тагове: механикБГученицифиналиYoung Car MechanicПолшаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ