www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автомобилен ключ бижу на цената на Aventador?!

15.04.2019 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Jordan Lukanov | 1843 прочитания
A+ | A-

Автомобилен ключ бижу на цената на Aventador?!

Финландската компания Awain е специализирана върху създаването на автомобилни ключове за скъпи спортни коли. Най-скъпия, който представят разработчиците е ключ, който е повече прилича на произведение на бижутерийното изкуства и струва колкото Lamborghini Aventador SVJ.

"Златните" ключове на Awain се изработват ръчно и това много тънка работа на часовникари, бижутери и инженери. Освен скъпоценни камъни и скъпи метали (не само злато, но и паладий) в разработката са използвани ценни дървета и редки видове натурална кожа.

Майсторите предлагат три стандартни модела. Най-достъпният от тях под името Quantum тежи около 200 грама, като 175 от тях са злато. Устройството е инкрустирано с брилянти с обща тежест 3,6 карата.

Друг модел - Serenity - е със същата тежина, но за нея вече са използвани не 354 брилянта, а 1200. Първият автомобилен ключ струва €49 000, а покупката на втория излиза €89 000.

А най-скъпият ключ е получил името Phantom и се предлага срещу 500 000 евро, тъй като съдържа скъпоценни камъни от 34,5 карата. Той ще бъде създаден само в един-единствен екземпляр, докато "по-евтините" устройства ще бъдат в ограничени серии от по 20 екземпляра.


Автомобилен ключ бижу на цената на Aventador?!Автомобилен ключ бижу на цената на Aventador?!

Тагове: Автомобилен ключбижуценаAventador

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ