www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Моторът на новия Corvette е толкова мощен, че криви колата

14.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1073 прочитания
A+ | A-

Според непотвърдена информация от General Motors, премиерата на новия Chevrolet Corvette отново се отлага, този път заради деформации на каросерията, причинени от голямата мощност на автомобила. Проблемът се проявява при топверсията на модела с двигател, разположен пред задния мост, който при голямо натоварване чупи стъкления капак на моторния отсек и причинява структурни деформации на алуминиевата пространствена рама на колата.

Най-мощната версия на Corvette ще се задвижва от V8 двигател с две турбини, като се очаква мощността й е да е 900-1000 конски сили. Точно тези мотори, тествани на прототипи са довели до споменатите промени. В същото време се появи информация за „плашещите динамични качества” на Corvette с двигател пред задния мост и сега юристите на GM работят по въпроса за елиминиране на рисковете от лансиране на пазара на такъв модел, т.е ограничаване на възможността за бъдещи искове срещу компанията при евентуални инциденти.

През декември пък се появи информация, че електрическата система на новия Corvette не се справя с натоварванията и се налага пълното й преработване, като прогнозите бяха, че така моделът ще закъснее с около половин година.

Предполага се, че Corvette с двигател пред задния мост ще получи названието Manta Ray, също като класическия модел от края на 60-те години.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ