www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Райконен: Не съжалявам за раздялата с Ferrari

06.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1739 прочитания
A+ | A-

Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен е пилот на Alfa Romeo от началото на този сезон и финландецът вече декларира, че не съжалява за раздялата си със Скудерията. След като „Монца” миналата година стана ясно, че италианците няма да задържат Райконен той много бързо се договори със Sauber, а тази година швейцарският тим е ребрандиран като Alfa Romeo.

„За сезон 2019 разполагаме с добър автомобил – обясни Райконен, който също се появи в Женева, за да представи лимитираната версия на Giulia и Stelvio, отбелязваща завръщането на марката във Формула 1. – Чака ни още много работа, но това важи за всички отбори.

„Всички видяхме резултатите от тестовете, но едва ли някой знае как ще се подреди колоната в първото състезание в Австралия. Сигурен съм обаче, че битката в средата на колоната, където сме ние, ще е много оспорвана.

„Не мога да гадая какво ще постигнем в Мелбърн, но ще е интересно.

„Що се отнася до Ferrari, не съжалявам, че се разделихме. Любопитно ми е да видя как ще се развият събитията в тима и в шампионата тази година. Надявам се, че Скудерията ще постигне успех. Не съм обиден или пък сърдит на тима, все пак с тях станах световен шампион.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ