www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Приз за индустриален дизайн JANUS на велосипеда Peugeot eF01

21.12.2018 | Авто новини: На 2 гуми » Велосипеди | Автор: Jordan Lukanov | 1963 прочитания
A+ | A-

Приз за индустриален дизайн JANUS на велосипеда Peugeot eF01

Френският институт за дизайн връчи отличието на сгъваемия електрически велосипед PEUGEOT eF01 на церемония, проведена на 17 декември на Ке д’Орсе в Париж. Журито беше впечатлено от концепцията за мобилност, предназначена за „последния километър“, простотата и бързината на сгъваемия механизъм и съотношението качество/цена.

Дизайнерите на студиото PEUGEOT Design Lab изобретиха сгъваемата система и оптималната компактност на велосипеда с цел да улеснят неговата мултимодална употреба. Велосипедът PEUGEOT eF01 спечели наградата за индустриален дизайн JANUS.

Това е второто отличие за сгъваемия електрически велосипед PEUGEOT eF01 от лансирането му на пазара през септември 2017 г. Журито оцени концепцията за мобилност, предназначена за „последния километър“, която позволява на потребителите да преодоляват последната част от своето пътуване, след като са паркирали автомобила си.

Велосипедът може да бъде зареждан или в багажника на движещ се автомобил, или чрез стандартен контакт на електрическата мрежа. Той разполага с автономност до 30 километра и скорост от 20 km/h. Дисковите спирачки осигуряват оптимална безопасност.

Студиото за глобален бранд дизайн на PEUGEOT, създадено преди шест години, е посветено на проекти извън автомобилния дизайн за външни и вътрешни клиенти и също отговаря за дизайна на велосипедите PEUGEOT и както и за лайфстайл продуктите на компанията. Най-новият му продукт за PEUGEOT Cycles е компактният електрически градски велосипед LEGEND eLC01, с нео-ретро външен вид, който беше изложен на Автомобилния салон в Париж 2018.

По време на Автомобилния салон студиото представи и новото поколение електрически трекинг и шосейни велосипеди на PEUGEOT с интегрирана батерия Powertube. Велосипедите с марката Peugeot могат да бъдат закупени от webstore.peugeot.bg.

Наградите JANUS се връчват от Френския институт за дизайн и отличават творения, които са подобрили живота на хората, благодарение на своя дизайн. Журито от 50 независими експерти оценява проектите въз основа на пет критерия: Икономия, Естетика, Ергономичност, Етика и Емоция. Наградите JANUS съществуват от 65 години.


Приз за индустриален дизайн JANUS на велосипеда Peugeot eF01Приз за индустриален дизайн JANUS на велосипеда Peugeot eF01Приз за индустриален дизайн JANUS на велосипеда Peugeot eF01Приз за индустриален дизайн JANUS на велосипеда Peugeot eF01

Тагове: Приз награда индустриален дизайн JANUS велосипед Peugeot eF01

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ