www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пускат на търг три знакови поршета

15.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Jordan Lukanov | 2709 прочитания
A+ | A-

Пускат на търг три знакови поршета

Калифорнийската аукционна къща Gooding & Company изкарва на търг през следващия месец три от най-успешните спортни коли в състезателната история на Porsche. Основен екземпляр ще бъде последното 935, което е оценено на три милиона щатски долара.

През 1979 г. Porsche произведе седем екземпляра 935. Предложеното за аукциона возило първоначално е бил поръчано за издателя на Los Angeles Times Отис Чандлър и украсен в същите цветове, както при другото му "Порше" - 917/30.

Сегашният собственик, известен колекционер на автомобили от немската марка, е реставрирал спортната кола и малко е освежил външния му вид. Освен това, сред експонатите в търга през март присъства участникът в "24 ч. на Льо Ман" Porsche 962C с аукционна цена на $1 милион.


Пускат на търг три знакови поршетаПускат на търг три знакови поршета

Третият автомобил е Porsche 911 Carrera 2.7 RS Lightweight от 1973 година. Тиражът на спортния автомобил, който е със сто-двеста килограма по лек от обичайната "карера", е 200 екземпляра. Представеният за аукциона образец е реставриран щателно и предварително оценен на $1-1,2 милиона.


Тагове: Пускат търг аукционна къща знакови поршета

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ