www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nikola ще покаже два електрически камиона през април

11.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Georgi Ivanov | 2643 прочитания
A+ | A-

Компанията Nikola планира да представи два електрически влекача през април, които носят семплите означения 2 и 3, но ще се предлагат и със задвижване с водород. От Nikola потвърдиха, че компанията продължава да работи по развитието на технологиите за горивна клетка за камиони, така че в близко бъдеще марката не планира да заложи изцяло на електрическите влекачи.

Стартъпът, който в началото беше позициониран като „естествен съперник на Tesla” (според PR отдела на компанията), основно заради това, че при двете компании става въпрос за използването на малкото и фамилното име на учения Никола Тесла, засега се изявява само на терена на тежкотоварните возила.

Според изчисленията на екипа на Nikola камионите на водород ще имат по-ниски експлоатационни разходи при дълги курсове в сравнение с електрическите влекачи, а прогнозите са за 50 пъти повече поръчки за камиони с горивна клетка в сравнение с електрическите. От Nikola твърдят, че електрическите камиони и електромобилите изобщо са по-подходящи за „вътрешността на градовете и превози без сериозно тегло наборда”.

Nikola 2 и 3 ще могат да се поръчват с мощност на батериите 500 kWh, 750 kWh и 1 мегаватчаса, обявиха от компанията.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ