www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Вечер в розово с Мариела Гемишева в галерия "Структура" на 5 февруари

02.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Мода, красота | Автор: Jordan Lukanov | 3049 прочитания
A+ | A-

Вечер в розово с Мариела Гемишева в галерия "Структура" на 5 февруари

Издателство "Колибри" ни кани на 5 февруари (вторник, 18:00 ч.) в галерия "Структура) на вечер в розово - уникално литературно-модно събитие и представяне на книгата „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век”, подписана от най-авангардната българска дизайнерка Мариела Гемишева. Ще се насладим на истински моден пърформанс.

Ще се запознаем с младата певица и модел Ива Янкулова, която ни гледа предизвикателно от корицата на книгата. Повече за изданието ще ни разкажат Мария Василева, Даниел Ненчев и Кремена Димитрова. В компанията на студенти по мода и фешън блогъри, за чиято визия ще се погрижат Николай Тонев (коса) и Марина Младенова (грим).

Мариела Гемишева твори в областта на модния дизайн, пърформанса, инсталацията и обекта, преподава „Моден проект“ в Националната художествена академия. Известна с авангардните си идеи и смелите си експериментални решения, Гемишева вярва, че в модата трябва да избираш, а не да се подчиняваш.

Провокацията е съществен елемент в нейните работи, а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства”. Носител е на множество престижни отличия, сред които три пъти наградата Златна игла на Българската академия за мода. „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“ извежда в хронологическа последователност основни етапи и характеристики на модата като социокултурен феномен, отчитайки динамиката на нейното развитие през целия ХХ век.


Тагове: Мода Колибри Colibri Мариела Гемишева галерия Структура

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ