www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari увеличава бюджета си за Формула 1

05.02.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3283 прочитания
A+ | A-

Ferrari увеличава бюджета на тима си във Формула 1 за сезон 2019 с надеждата, че Скудерията ще спечели първата си титла при пилотите от 2007, когато триумфира Кими Райконен. Италианците не са печелили и световната титла при конструкторите от 2008 година насам.

Миналата година Ferrari и Себастиан Фетел бяха фаворити след първата половина на сезона, но през втората изостанаха след поредица грешки на тима и германеца, като Mercedes записа петата си поредна титла при конструкторите, а Люис Хамилтън стана за пети път шампион при пилотите.

Естествено, от Маранело не обявяват точната сума, с която ще се увеличи бюджета на отбора, но се предполага, че става въпрос за около 15 милиона евро. Според все още непотвърдена информация бюджетът на Скудерията за сезон 2018 във Формула 1 е бил около 430 милиона евро.

Интересното в случая е, че този сезон италианците ще могат на пренасочат повече средства към развитието на колата, тъй като ще имат по-малко разходи. Основната икономия идва от по-малкото пари, които тимът плаща за заплати – на мястото на Райконен дойде много по-евтиният Шарл Льоклер.

Подобни решения не са по силите на много от другите отбори във Формула 1, които разчитат на спонсори и само големите заводски тимове като Ferrari и Mercedes могат да си позволят подобни финансови инжекции в критични ситуации.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ