www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Infiniti се изтегля от Европа?

01.02.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 5595 прочитания
A+ | A-

Infiniti се готви да напусне Европа заради слаби продажби, обяви AutoActu.com, но информацията не е потвърдена от представител на луксозната марка на Nissan.

Nissan лансира бранда Infiniti в Европа преди почти 10 години с надеждата, че клиентите на премиум марките може да обърнат внимание на японските модели за сметка на германските автомобили. Но в Infiniti изобщо не са успели да се доближат до планираните продажби в Европа и шефовете на Nissan са готови да закрият проекта.

Прогнозата на AutoActu.com е, че решението ще дойде съвсем скоро, освен ако не се случи рязък скок в продажбите.

Интересното е, че през годините Infiniti се сблъска с различни проблеми на Стария континент, като първоначално компанията трябваше да излезе от имиджа на „твърде скъпи модели на Nissan”, след това пък се оказа, че много клиенти възприемат марката като „твърде американска”, което изобщо не помага, особено на големи пазари като Германия, където Lexus години наред се бореше с подобен проблем.

След това дойдоха разочарованията от определени модели – като QX30, който е базиран на Mercedes GLA и от японската марка признаха, че не се е оказал „успешен продукт”.

Най-големите пазарни успехи на Infiniti в Европа са от 2016 година – 13 775 продажби, а след това те постоянно намаляват – 12 571 за 2017 и по-малко от 6000 продадени коли до края на ноември 2018.

В момента Северна Америка е най-големият пазар на Infiniti, където марката лансира около 70% от продукцията си.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ