www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bugatti не планира SUV модел

24.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3959 прочитания
A+ | A-

В последните години наличието или не на SUV модели в гамата на един или друг автомобилен производител често се оказва разликата между успеха и провала. Но има и компании, за които тази формула не важи. McLaren вече обяви, че не планира да излиза извън спортните модели, а сега на такава позиция застана и бутиковият производител Bugatti.

Интересното е, че когато последно се повдигна темата дали Bugatti няма да последва със свой SUV модел марки като Lamborghini или Bentley и Rolls-Royce, президентът на компанията Щефан Винкелман обясни, че в плановете на марката влиза създаването на такъв автомобил.

Сега обаче позицията е друга. Винкелман коментира представянето на Bugatti през 2018 година и беше категоричен по въпроса.

„Bugatti няма да прави SUV модел. Един такъв автомобил няма да се впише в историята или в имиджа на марката”, обясни Винкелман.

Той обаче не изключи възможността френската марка да лансира бъдещ модел във формата на суперлуксозен седан, който да допълни гамата на Bugatti, в която след възраждането на компанията влязоха Veyron, Chiron и последно Divo, като и в трите случая става въпрос за скромни бройки, но много скъпи коли.

Тиражът на Divo е едва 40 бройки, всички разпродадени, на цена от 5 милиона евро всяка. За миналата година пък производството на Chiron е достигнало 76 бройки, като планът е общо те да станат 500 до края на 2021.

През 2019 Bugatti навършва 110 години и Винкелман обеща „още модели”, но най-вероятно ще видим още версии на Chiron – по-бързи и по-мощни.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ