www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault очаква ръст на продажбите през 2019 година

18.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3799 прочитания
A+ | A-

Renault очаква ръст, макар и не много голям, на продажбите си на автомобили през 2019 година, като в компанията се надяват, че тази информация най-после ще отклони вниманието на медиите от скандала с Карлос Гон и напрежението с Nissan.

„Продажбите ни растат в почти всички региони през 2018 и започваме 2019 с очаквания за лек ръст на продажбите”, обясни директорът, отговарящ за продажбите на Renault Олиев Мург.

Мург отказа да коментира темата за това дали има лидерска криза в Renault след ареста на Гон на 19 ноември в Токио, както и дали това ще се отрази на продажбите на марката.

Renault отчете ръст от 3,2% за 2018, благодарение основно на ново смесено предприятие в Китай и нарасналото търсене на нови коли в Русия и Латинска Америка.

Вчера временно изпълняващият длъжността президент на Renault Филип Лагайет най-после потвърди, че компанията ще има нови шефове, след като френското правителство за втори път упражни силен натиск за смяната на Гон, почти два месеца след ареста му.

Бордът на директорите на Renault и комитетът, определящ номинациите за главен изпълнителен директор и президент на компанията (длъжностите на Гон) ще се срещнат до дни, за да осбъдят потенциалните кандидати. Сред тях попадат главният изпълнителен директор на Michelin Жан-Доминик Сенар, един от шефовете на Toyota Дидие Лерой и заместникът на Гон в Renaulr Тиери Болоре, според агенция Reuters.

През 2018 Renault продаде рекордните 3,88 милиона коли, като тук влизат и около 166 000 коли, реализирани от новата съвместна компания в Китай с Brilliance.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ