www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И Renault ще уволнява Гон

16.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4057 прочитания
A+ | A-

Френското правителство предприема нови стъпки, за да постигне уволнението на главния изпълнителен директор и президент на Renault Карлос Гон, който вече загуби постовете си в Nissan и Mitsubishi. Сега представителите на правителството в компанията са поискали заседание на борда на директорите, за да бъде освободен Гон и да бъдат обсъдени кандидатите за поста му.

Гон беше арестуван на 19 ноември в Токио и съдът на няколко пъти отказа да го пусне под гаранция, а срещу него вече има повдигнати 3 обвинения за финансови машинации и укриване на доходи.

Франция е най-големият акционер в Renault и досега правителството подкрепяше политиката на компанията за запазване поста на Гон, въпреки противопоставянето от страна на Nissan.

Явно обаче търпението на правителството на Макрон се е изчерпало, тъй като скандалът с Гон не утихва, а набира все по-сериозна скорост. Франция притежава 15% в Renault и има две места в борда на директорите и сега правителството поиска компанията да обсъди потенциалните заместници на Гон и на 20 януари да има заседание на борда, на което да започне избора и назначаването на този или тези, които ще наследят досегашния шеф.

Агенция Reuters цитира три свои източници от Renault, но нито един от тях не е пожелал да бъде цитиран с името си.

Действията на френското правителство дойдоха след вчерашното решение на съда в Токио за пореден път да откаже на Гон пускане под гаранция.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ