www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Даниеле Аудето: Аривабене нямаше как да се спаси

15.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4264 прочитания
A+ | A-

Даниеле Аудето е един от символите на италианския автомобилен спорт, бил е рали пилот, тим мениджър на Ferrari, работил е с Ligier, Arrows, Renault, Super Aguri и HRT. Сега Аудето коментира смяната на Маурицио Аривабене с досегашния технически директор на Скудерията Матиа Биното и за първи път той акцентира на това, че Аривабене е подал оставка. За да му спести Ferrari унижението от уволнението.

„Ако един шеф на Ferrari не може да спечели титлата във Формула 1 в продължение на 4 години, то ще му е трудно да си запази работата – обясни Аудето. – Познавам добре Маурицио, той ми е приятел, но той няма достатъчно състезателен опит. Този факт, заедно с това, че той запази работата си толкова време при резултатите, постигнати от Ferrari, е само по себе си сериозно постижение.

„Аривабене нямаше никаква възможност, за да спаси поста си. Друг мой близък приятел – Чезаре Фиорио, се справяше добре като шеф на тима на Ferrari, но нямаше подкрепа на всички в компанията и накрая му се наложи да плаща за неуспехи, които не бяха свързани с него.

„Ferrari е особен тим, там винаги сменят шефа ако няма победи. Това е суровият закон на Формула 1 и в Маранело той се прилага без изключения. Няма как да определиш работата в Скудерията като спокойна.

„Ако сравним постиженията на Аривабене с първия сезон на Жан Тод в Маранело, то нещата не изглеждат зле. Но тогава Лука ди Монтедземоло защитаваше Тод от медиите и критиците. Лука защитаваше и Михаел Шумахер, който 4 години не успя да спечели титлата за Ferrari. Сега във Ferrari няма човек като Лука, който да защитава тима.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ