www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Още 12 конски сили за колите на Хамилтън и Ботас

14.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3651 прочитания
A+ | A-

Все още е твърде рано да се прогнозира как ще се промени съотношението на силите във Формула 1 през новия сезон, но изтичането на информация от отделните тимове може да подскаже с какво темпо върви развитието на новите болиди и задвижващите им системи.

В италианските медии вече се появи информация, че колата на Ferrari за новия сезон, която засега носи работното име 670, дава по-добри резултати при изпитанията в аеродинамичния тунел, въпреки ограниченията в аеродинамиката, които носят правилата за сезон 2019.

Сега идва ред на за новия сезон, която засега носи работното име 670, дава по-добри резултати при изпитанията в аеродинамичния тунел, въпреки ограниченията в аеродинамиката, които носят правилата за сезон 2019.

Сега идва ред на Mercedes. Според вестник Gazzetta dello Sport, при шампионите също е постигнат прогрес. Той обаче е свързан с оптимизиране работата на хибридната задвижваща система, за която се смята, че през миналата година достигна психологическата граница от обща мощност 1000 конски сили.

Смята се, че новата задвижваща система на Mercedes има сериозни разлики с тази, с която миналата година караха Люис Хамилтън и Валтери Ботас, а първите резултати са вече налице – без промяна на разхода на гориво е постигната мощност с 12 конски сили повече. Предполага се, че това подобрение идва от по-ефективната работа на системата за рекуперация на енергия, идваща от преработването на топлината, събирана от спирачките и турбото.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ