www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Daimler ще даде 23 милиарда долара за батерии до 2030 година

12.12.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2383 прочитания
A+ | A-





Германският автомобилен гигант Daimler планира да похарчи почти 23 милиарда долара за батерии до 2030 година, тъй като компанията ще лансира десетки електрически и хибридни модели в следващите години.

Все още обаче не са ясни партньорите на производителя на Mercedes, но в момента компанията има договори за доставка на батерии с LG Chem и SK Innovation, както и с китайската компания CATL.

Тези 22,8 милиарда долара са част от плана на Daimler за лансирането на общо 130 електрически и хибридни модели и модификации на леки автомобили, бусове, автобуси и т.н. до 2022 година.

В плана за електрификация на Daimler влизат още и разработването на тежкотоварен електрически камион, инвестиция от 1,2 милиарда долара в производството на батерии и придобиването на дял в компанията за зарядни станции ChargePoint.

В завършен вид глобалната мрежа на Daimler за производство на батерии ще включва 8 завода на три континента. Първият от тях в Каменц, Германия, вече работи, а през 2019 трябва да тръгне и втората фабрика там. Предстои строежът на още два завода в Германия, както и в Пекин, Банкок и Тъскалууса, Алабама.

Daimler вече лансира нова марка за електромобилите си – EQ и представи EQC – изцяло електрически кросоувър, който сложи началото на гамата електромобили.









Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ