www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бриаторе: Алонсо може да се върне и пак да спечели титлата!

23.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3666 прочитания
A+ | A-

Бившият шеф на тима на Renault във Формула 1 Флавио Бриаторе прогнозира пред вестник El Mundo, че Фернандо Алонсо може да се върне в близко бъдеще в световния шампионат и пак да спечели световната титла.

Двукратният световен шампион напуска Формула 1 в края на този сезон, като този уикенд му предстои последното състезание в Абу Даби. Самият Алонсо не изключи възможността да се върне един ден, но отказа повече информация по въпроса.

„Решението на Алонсо да напусне Формула 1 беше очаквано – обясни Бриаторе, който е сред авторите на един от най-големите скандали в историята на Формула 1 – „Крашгейт”. – За него е невъзможно да продължи да се състезава с автомобил, с който няма шансове да се бори за по-добро класиране. Сега той взе правилното решение, а по-нататък може да се върне в спорта.

„Фернандо не си взима сбогом. Ако се появи възможност той да кара конкурентен автомобил, то той може да се върне във Формула 1.”

Бриаторе допълни, че не е посъветвал Алонсо да напусне Формула 1 и нарече това му решение „много лично”.

„Формула 1 губи уникален пилот – беше категоричен Бриаторе. – Друг като него няма. Формула 1 има нужда от такива пилоти. Но ако има шанс, Фернандо ще се върне, за да се бори за третата си световна титла.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "