www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И Берлин спира по-старите дизели

11.10.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 2922 прочитания
A+ | A-

Сигурно помните, че в края на февруари едно от висшите съдилища в Германия реши, че при определени условия, градовете в страната могат да ограничават достъпа на дизелови автомобили, ако те не отговарят на определени екологични изисквания.

Няколко града вече ограничиха достъпа на по-стари дизели до определени зони, а сега идва ред и на Берлин, като ограниченията обхващат няколко главни улици. Екологичните организации поискаха затварянето на цялата централна част за дизелови автомобили, но местният съд смекчи обхвата на забраната.

В Хамбург вече бяха затворени две главни улици за по-старите дизели, а управата на Щутгарт планира да ограничи достъпа на тези автомобили до сериозна част от центъра. Във Франкфурт съдът също наложи забрана на дизелите в отделни части, като тя ще влезе в сила от 2019 година.

Германското правителство стартира миналата седмица федерална програма, която трябва да осуети налагането на такива забрани, като програмата предвижда сериозни подобрения за по-старите дизелови коли, за да отделят по-малко вредни вещества. Но според много анализатори, високите разходи за тези подобрения може да спънат програмата.Тагове: дизелНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ