www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault Megane GT получава мотора от RS

14.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3347 прочитания
A+ | A-

В средата на жизнения цикъл на Renault Megane GT предстои сравнително скромен фейслифт, но е възможно голямата изненада да се окаже новият двигател за версията на хечбека. Със своите 205 конски сили Megane GT не попада сред хотхеч моделите, където се подвизава Megane RS, но се радва на добър прием сред клиентите заради агресивния си дизайн, трансмисията с два съединителя и системата за 4 завиващи колела.

Възможно е Renault да представи фейслифта на Megane GT на салона в Париж в началото на октомври, но това все още не е потвърдено.

Сега Megane GT се задвижва от 1,6-литров бензинов турбо мотор, който е много сходен с този на борда на Clio RS и има мощност 205 конски сили и 280 Nm максимален въртящ момент.

Следващата стъпка ще е използването на новия 1,8-литров турбо мотор, който вече се появи при Megane RS и който е версия на двигателя, създаден за възродения Alpine A110. Според информация от Renault много е възможно версия на този мотор да се използва и при следващото поколение Clio RS, което ще се появи най-рано след година.

От една страна използването на един по-спортен и мощен двигател, естествено в различни варианти на мощност, за всички RS модели на Renault плюс Alpine ще е повече от изгодно за компанията, която ще може да спре развитието на 1,6-литровия турбо мотор. От друга страна обаче такъв ход може и да се отрази на имиджа на Megane RS и най-вече – на Alpine. Все още обаче използването на 1,8-литровия мотор от Megane RS не е потвърдено за версията GT на модела, както и за бъдещия Clio RS, но е повече от интересна перспектива.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "