www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari поднови преговорите с Liberty Media

03.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3129 прочитания
A+ | A-

Новият шеф на Ferrari Луис Кери Камилиери заяви, че преговорите с Liberty Media за условията, при които ще се състезава Скудерията след 2021 година продължават. Той беше категоричен, че няма намерение да отстъпва от позициите на покойния негов предшественик Серджо Маркионе.

Новият собственик на Формула 1 иска да наложи нови двигатели, по-справедливо разпределение на приходите за отборите и да ореже специалните плащания, като най-голямото такова е за Черните кончета – около 100 милиона долара на година заради приноса им към развитието на спорта.

Естествено, Маркионе беше против всичко това и на няколко пъти заплаши, че ще извади Ferrari от Формула 1 без обаче да посочи каква ще е алтернативата на италианците.

„Продължаваме преговорите с Liberty Media – обясни Камилиери. – Имаме напредък по отношение на промените на техническите правила и по-скромен прогрес по темите за управлението и ограничаването на бюджетите. За съжаление, основното внимание е насочено към това как да се подели това, което вече съществува, а не как да се изкарат повече пари.”

Камилиери потвърди и че Скудерията има договор с Philip Morris, неговият бивш работодател, както и са Маурицио Аривабене и допълни, че се надява компанията да остане спонсор на тима.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ